IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите на виадуктите по Тракия и Хемус приключват до края на годината

Тази година се планира да започнат ремонтите и на старите участъци на магистрала „Тракия“

15:54 | 21.03.14 г.
Ремонтите на виадуктите по Тракия и Хемус приключват до края на годината

До края на годината се очаква да приключат ремонтите на двата виадукта на магистрала „Тракия“ („Вършилата“ на 61-ви км и край Церово на 67-ми км) и на виадукта „Бебреш“ на магистрала „Хемус“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е направила инспекция на ремонта на виадукта на „Тракия“ на 67-ми км. Работите по дясното платно ще приключат до края на май.

Веднага след завършването на ремонта на дясното платно ще започне работата и по лявото.

Строителните дейности по съоръжението започнаха през миналата година. Ремонтът се прави от ПОРР Бау, като стойността на договора е близо 8,7 млн. лева с ДДС.

Ремонтът на „Вършилата“ на 61-ви км от „Тракия“ се прави от сдружението "Геострой-Мостремонт 97-Пътстрой 92" и е за 6 млн. лева, а на „Бебреш“ на „Хемус“ - от "ГБС Инфраструктурно строителство" и е за 13 млн. лева.

Тази година се планира да започнат ремонтите и на старите участъци на магистрала „Тракия“ в Софийско, Пазарджишко и Пловдивско. В рамките на няколко дни в края на февруари бяха открити две обществени поръчки за над 46 км от магистралата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още