IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три лицензии за мобилни системи по UMTS стандарта ще издаде КРС

15:58 | 31.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Три лицензии за мобилни системи по UMTS стандарта ще издаде КРС
На редовното си заседание от 28.01.2005 г. Комисията за регулиране на съобщенията (KРС) взе решения да обяви два търга с тайно наддаване за издаване на три индивидуални лицензии за мобилни далекосъобщителни системи от трето поколение по стандарт UMTS, съответно една лицензия от клас А и две лицензии от клас Б, съобщиха от КРС.

Кандидатите за участие ще могат да закупуват тръжна документация от деловодството на КРС в срок от публикуване на настоящите решения в “Държавен вестник” до 28.02. 2005 г. включително.

Цената на тръжната документация е 1000 лв. съгласно Тарифата за таксите, събирани от КРС. Срокът за подаване на заявления за участие в търговете е съответно до 17.00 часа на 21.03.2005 г. Търгът за клас А ще се проведе на 30 март, 2005 г., а за клас Б – на 5 април, 2005 г.

Първоначалната тръжна цена в търга за лицензия от клас А е 70 млн. лв, а стъпката за наддаване ще е 2 млн. лв. При търга за лицензиите от клас Б първоначалната тръжна цена ще е 42 млн. лв., а стъпката за наддаване – 1 млн. лв.

Кандидатите ще трябва да преведат депозит в размер на 2 млн. лв. за всяко участие.

В търговете могат да участват всички физически лица - еднолични търговци и юридически лица, които притежават опит в осъществяването на далекосъобщителна дейност; имат над 500 000 потребители на предоставяните от тях далекосъобщителни услуги; реализирали са над 50 милиона евро годишен оборот от предоставянето на далекосъобщителни услуги за 2003 година и не са сдружения между двама или повече далекосъобщителни оператори, притежаващи индивидуални лицензии по стандарт GSM за територията на Република България.

Решенията на КРС ще бъдат обнародвани в “Държавен вестник”, а съобщенията за тях ще бъдат публикувани и във вестник “Файненшъл таймс” и един централен всекидневник.

Тръжните процедури са резултат от решение на КРС, с което обяви намерения за издаване на три лицензии за осъществяване на далекосъобщения по стандарт UMTS. След изтичане на срока за подаване на писмени искания, броят на кандидатите се оказа по-голям от свободния радиочестотен спектър. Интерес бе заявен от тримата GSM оператори в България – “Мобилтел” АД, “Космо България Мобайл” ЕАД и БТК АД, от регистрираната в Англия компания “Фърст плейс Ай Ер” и шведската телекомуникационна компания Теле 2.

Лицензиите ще бъдат издадени за срок от 20 години на спечелилите в тръжната процедура.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още