IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Василев: Три важни инфраструктурни проекти завършени в срок през 2005

16:35 | 18.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Н. Василев: Три важни инфраструктурни проекти завършени в срок през 2005
“Зимовникът на пристанището в Русе, терминалът на пристанище Бургас и летище София /терминал и писта/ са трите големи инвестиционни проекта, които ще бъдат завършени в срок. В Министерството на транспорта няма никаква информация, че може да има закъснение с изпълнението им извън обявените срокове - в рамките на мандата на правителството”. Това съобщи по време на парламентарния контрол днес транспортният министър Николай Василев.

По думите му има много висока степен на изпълнение на средствата за капиталови разходи по големите инвестиционни проекти в Министерството на транспорта и съобщенията - от порядъка на 90 процента за цялата 2004 г. Не са изразходвани напълно единствено средствата за Дунав мост 2 и за жп-линията Пловдив-Свиленград, но това не е по причина на министерството, посочи министърът.

И двата проекта от дълъг период насам са в ръцете на Европейската комисия, което не означава, че те все пак няма да бъдат завършени, допълни той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още