IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Карлсберг България” инвестира 20 млн. лв. в „Пиринско пиво”

12:05 | 30.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
„Карлсберг България” инвестира 20 млн. лв. в „Пиринско пиво”
„Карлсберг България” ще инвестира близо 20 млн. лв. в цялостната реконструкция на пивоварната в Благоевград „Пиринско пиво”, съобщиха от компанията за Investor.bg.

Компанията има намерение в края на това тримесечие да започне реализацията на проекти за изграждането на модерни съдове, които участват в технологичния процес на варене на пивото, с годишен капацитет над 500 000 хектолитра. Новите съдове са оборудвани със съвременни системи за пълно контролиране на температурата, процесите и налягането в танковете.

През второто тримесечие предстои промяна на етикета, бутилката и касата на „Пиринско пиво” в нов, съвременен и освежен дизайн. Промяната няма да се отрази на цените на продуктите.

Компанията ще инвестира и в изграждането на три нови танка за съхранение на мая. Предстои подмяна на съществуващите филтри със съвременна система за пивопроизводство. За филтроване на пивото "Карлсберг България" ще инвестира също в нови съоръжения. Целият процес ще се контролира от съвременни индустриални компютри.

На всеки етап от реконструкцията и строителните дейности в пивоварната, мениджмънтът на компанията ще показва как се реализират плановете и как се осъществяват намеренията за развитието на „Пиринско пиво”.

В края на януари от "Карлсберг България” обявиха, че ще инвестират над 35 млн. лв. през тази година за изграждане на нови производствени мощности в двете си пивоварни в Шумен и в Благоевград. Около 2,5 милиона евро са предвидени за доставка на нова поточна линия за пластмасови бутилки, която се очаква да бъде пусната в експлоатация в завод "Шуменско пиво" до края на април.

Пазарният дял на компанията у нас нарасна от 10 на 18 процента през последната година. “Карлсберг България” отчете пазарен дял от 26% за първия месец на годината.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още