IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ внесе в Народното събрание Годишния си отчет за 2004 г.

19:08 | 29.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
БНБ внесе в Народното събрание Годишния си отчет за 2004 г.
Българската народна банка (БНБ) внесе днес в Народното събрание Годишния си отчет за 2004 г., съобщиха от БНБ. В него се посочва, че БНБ е провеждала своята политика през 2004 г. в условията на относително благоприятна международна конюнктура, но и на несигурност, свързана с промяната на паричната политика в САЩ, и при бурно развиваща се вътрешна икономика.

Международните валутни резерви на БНБ са нараснали с 1.45 млрд. евро, или с 21 на сто, и са осигурили номинално увеличение на паричното предлагане с 23.1 на сто. Финансовото посредничество е продължило да се задълбочава като процентът на монетизация е достигнала в края на годината 53.7 на сто в процент към БВП.

Приетите в края на 2004 г. два основополагащи документа в голяма степен определят бъдещото развитие на икономиката на страната и увеличават сигурността в провежданата икономическа политика, отбелязва БНБ. Това са Стратегията за развитие на БНБ за периода 2004 -2009 г. и Споразумение между Министерския съвет и БНБ за политиката и ангажиментите, които ще се следват в процеса на подготовка и въвеждане на еврото.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още