IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСК Лизинг започва дейността си с лизинг на леки автомобили

16:17 | 09.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
ДСК Лизинг започва дейността си с лизинг на леки автомобили
Предвиден е и лизинг за автомобили втора употреба

ДСК Лизинг ще започне дейността си с лизинг за леки автомобили, а след това ще започне да предлага и лизинг за камиони, автобуси и оборудване, съобщиха от ръководството на дружеството при представянето му днес. Срокът на лизинга ще бъде от 1 до 5 години.

Ако пазарът позволява, на по-късен етап ще бъде предложен и лизинг на недвижими имоти, както и услугата стопанисване на автопаркове на корпоративни клиенти, съобщи Адам Колошвари, изпълнителен директор на ДСК Лизинг и президент и главен изпълнителен директор на Меркантил банк.

Капиталът на дружеството е 200 000 лева, а акционери в него с по 50 процента участие са Банка ДСК и Меркантил Банк АД Унгария - и двете част от ОТП Груп.

Предвиден е и лизинг за автомобили втора употреба, използвани до пет години, съобщи прокуристът на компанията Любомир Крумов. При този вариант лизингът ще бъде до 3 години.

Условията по лизинга включват застраховка пълно Автокаско и застраховка Гражданска отговорност при преференциални условия, както и отстъпки от цената на горивата и автомобилните аксесоари, предлагани специално за клиенти на ДСК Лизинг, каза още Крумов.

По думите му целта на компанията е в близките от 3 до 5 години да се нареди сред първите пет най-големи лизингови фирми в страната.

Според Колошвари лизинговият пазар в България се развива изключително бързо през последните три години, като през 2004 г. са сключени нови лизингови сделки за над 400 милиона лева - с 43 на сто повече в сравнение с 2003 г. Според данни на ДСК Лизинг, от този обем най-голяма част се пада на лизинга на автомобили (леки и товарни) - 54 на сто, следван от лизинга за оборудване - 43 на сто.

Колошвари посочи, че същото развитие се е наблюдавало и в Унгария, където през 2004 г. са продадени 208 000 нови леки коли, докато преди 10 години те са били 20 000.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още