IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори от Дубай и Нова Зеландия купуват апартаменти на Боровец

13:10 | 23.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори от Дубай и Нова Зеландия купуват апартаменти на Боровец
Инвеститори от Дубай и Нова Зеландия навлизат на българския пазар за недвижими имоти, съобщава гръцкото издание Reporter.gr.

Чужденците са закупили няколко апартамента в курортния комплекс Боровец, които ще бъдат завършени за зимния сезон 2005-2006 г.

Изданието посочва, че предстои осъществяването на нов туристически комплекс между Боровец и Самоков, който ще е с капацитет от около 7000 легла. Интерес за инвестиции в него наскоро заявиха италиански компании.

Базата в региона "Бели Искър - Самоков – Боровец" е част от приетата от правителството стратегия за развитието на региона, като основна цел е да се повиши качеството на предлагания туристически продукт. Специализирани туристически центрове ще бъдат създадени в местностите над Бели Искър, Соколец, Боровец и др. През лятото те ще се развиват като пунктове за планински туризъм.

Цялостното модернизиране на курорта ще протече на три етапа и ще продължи до 2015 г.

В момента капацитетът на Боровец е 5500 легла в 38 хотели и вили и 7300 места в ресторантите и заведенията за хранене и развлечения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още