IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата премахна ценовите ограничение за инвестиционните бонове

12:49 | 28.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Борсата премахна ценовите ограничение за инвестиционните бонове
По заповед на Директора по търговия за емисията инвестиционни бонове се отменят ценовите ограничения от +/- 15%, съобщи Българска фондова борса - София. При въвеждане на поръчки борсовите посредници следва да използват основание 14 - при решение на Директора по Търговия за отпадане на ценовите ограничения по реда на ал. 13, се казва в съобщението.

Днес е последният ден за търговия с тези непарични платежни инструменти, след като парламентът не удължи срока за валидността им, който изтича на 30 юни.

Отмяната на ценовите ограничения бе инициирана от репортер на Investor.bg, който попита борсата защо има ограничение в последния ден на търговия с тези инструменти, при положение, че има огромно количество бонове в продажба, без да има търсене.

Днес бонове се търгуваха на 58 на сто от номинала в началото на сесията, а последните сделки са на 45% от номинала. В момента има оферти "продава" на 45 и купува на 25 на сто от номинала.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още