IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гражданин моли Филчев за проверка по изказвания на Ахмед Доган

17:59 | 08.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Гражданин моли Филчев за проверка по изказвания на Ахмед Доган
Гражданин е депозирал молба до Главния прокурор Никола Филчев, с която моли да бъдат разпоредени юридически действия за проучване на изказвания на лидера на ДПС Ахмед Доган, направени в "Шоуто на Слави". На 23 юни Доган обяви в предаването, че " финансира партията си чрез обръч от фирми, на които след това се отплаща".

"По мое мнение казаното в интервюто е както публично признание за корупция, така и пряко подбуждане към корупционни действия," се казва в молбата.

"Затова, в качеството си на избирател, данъкоплатец и гражданин на Република България Ви моля да разпоредите подходящи юридически действия за проучване на случая и, ако резултатите покажат нарушение на закона, за наказание на извършителя или извършителите," пише още молителят.

Молбата е депозирана в Прокуратурата на 5 юли. Към нея молителят прилага и разпечатка на част от интервюто, публикувана в български интернет-сайт.

Факсимиле на молбата
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още