IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС отстрани Лютви Местан от редиците си

Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията

15:46 | 24.12.15 г. 47
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ДПС отстрани Лютви Местан от редиците си

Лютви Местан бе свален от поста председател на ДПС. Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията, което се проведе в Боянските сараи на Ахмед Доган. Освен това досегашният лидер е изключен както от парламентарната група, така и от партията.

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган по време на съвета.

До националната конференция ДПС ще се управлява от триумвират. В Председателския съвет влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.



Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни ДПС бе разтърсена от реч на почетния председател Ахмед Доган. Той разкритикува решения на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан тази сутрин даде пресконференция в Кърджали, на която заяви, че не смята да подава оставка. Такава не му била и искана. 

Нов председател на партията ще бъде избран през пролетта на 2016 г., заяви пресаташето на ДПС Велислава Кръстева. По думите ѝ са спазени всички точки от устава на партията.

 

Повече новини от България можете да прочетете в Dnes.bg.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

32
rate up comment 6 rate down comment 1
Спящият бик
преди 8 години
Това че агентите се ритат, не променя с нищо факта, че ДПС е противоконституционна, ще рече противобългарска партия! Единият бил за Ердоган, другият за Путин - дреме ми на пушката - мекерето си е ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 8 rate down comment 2
comet
преди 8 години
Ал Джазира върна скандалния (на туркинята) България, моя земя на сайта си http://***.blitz.bg/news/article/382927Случайно ли е, че турците не са в добри отношения със съседите си?! В чужбина неприятни са ми били срещите най-вече с турците (особенно тия с български паспорти).http://***.vesti.bg/bulgaria/politika/zashto-se-stigna-do-krizata-v-dps-6047619Искам да потвърдя, че турски стоки и услуги ще внимавам да не ползвам (колкото и да са изгодни).Честито Рождество Христово, здраве и щастие на всички празнуващи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 5
yonko_chuklev
преди 8 години
#JesuisЛютви :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 2 rate down comment 4
крас
преди 8 години
В подкрепа на написаното от теб ще добавя за ОДОБРЕНИЯТ от ЕС т.н. "ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ" със административен център Одрин и под ръководството на ОДРИНСКИЯ ВАЛИЯ. В този регион влизат земите на ИСТОЧНА РУМЕЛИЯ!! КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ ще остане на КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ и по точно на БОЙКОВИЯ ЦАР който направи всичко за да унищожи партиите в БЪЛГАРИЯ!!Няма ляво , няма дясно , няма го и ДПС!ИМА САМО ГЕРБ !Да не забравяме, че ГЕРБА на РЕПУБЛИКАТА ни е този на КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 16 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
Проф. Людмил Георгиев: "Вижте какво, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, цялата евроатлантическа групировка, най-вече САЩ, заедно с Русия, ще подпомогнат създаването на държавата Кюрдистан, която ще се разполага на териториите на Ирак, Иран, Сирия, Турция и Таджикистан! С други думи, Турция ще трябва да откъсва земя и хора от собствената си територия, а в замяна на тази отстъпка ще поиска компенсация на север областите Кърджалийска и Бургаска на територията на суверенна България! Това е всъщност проблемът, който накара Ахмед Доган да обезглави основния проводник на тези евро-атлантически ценности в лицето на селския даскал Лютви Местан!" afera.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 14 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
еми нямат нищо общо ама всеки шеф си има шеф, та и тези от ДПС имат някой над тях .... над Доган и над Местан и който и да било циркаджия в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 3 rate down comment 5
Sakamano
преди 8 години
Това е идеята. Обединение на ДПС+БСП+Атака. Финансирано от...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 15 rate down comment 0
kony
преди 8 години
Дори само заради "обръчите от фирми" на Доган цялото ръководство на ДПС трябваше да са осъдени. ДПС е явна етническа партия, пряк носител на модела КОЙ, предала всички политически партньори и електората си, преяла с власт и няма нищо по-добро от това да се нацепи и изчезне. ДА, АМА НЕ - Доган, Местан, Цацаров и сие - все тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 13 rate down comment 1
julian12
преди 8 години
Добре казано. Естествено, че няма нищо общо. Трябва човек да е много *** за да си направи извод само от едно едиствено действие на дадена организация и да не взема предвид какво е правила последните 25 години...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 21 rate down comment 1
Hahoto
преди 8 години
Истинските причини за тази светкавична смяна в най-задкулисната партия у нас, нямат нищо общо нито с Русия, нито със САЩ, нито с България. От там нататък възможните варианти с въпроса "Защо?" , са много.Според мен Местан се е опитал с чужда помощ да откъсне ДПС от Доган и действително да го прати в историята, само че опита за преврат се е провалил. Самото оттегляне на Доган също е с неясен задкулисен характер и най-вероятно е обслужвал, компромисно, нечии външни и вътрешни интереси. Ако ДПС-се се разцепи ще е по-добре в много отношения, но се съмнявам че това ще се случи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още