IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристигна първият метро-вагон за новата отсечка на метрото

До края на 2005 г. ще пристигнат още два влака, а през 2006 г. - още три

16:48 | 18.08.05 г.
Пристигна първият метро-вагон за новата отсечка на метрото
В депото на фирма “ Метрополитен” ЕАД днес е пристигнал нов влак за софийското метро, съобщиха от Столична община.

Влакът е руски и пристига по договор между общината и избраната по Закона за обществените поръчки фирма “Метровагонмаш”. Влакчето ще се пусне в движение на 17 септември – празникът на София.

Вагонът е от ново поколение – съвременен дизайн. Дължината на един влак е 81 м . Влакчетата , които се движат в момента са 77 метрови. С новия влак могат да се возят 1050 човека - с тридесет повече от влаковете които обслужват в момента софийското метро.

Влаковете са с асинхронни двигатели, при които при движение по инерция енергията се връща в енергосистемата. Цялата автоматика е електронна, управлението става с помощта на компютър, а купето е от неръждаема стомана.

По договор между общината и фирмата- производител до края на 2005 г. ще пристигнат още два влака, а през 2006 г. - още три. Те ще се включат в движението, когато бъде изградена отсечката пл. “Света Неделя” – Интерпред. Отсечката трябва да е готова до края на 2007 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още