IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еуратек финанс увеличава капитала си до 1 млн. лв.

80% от капитала на дружеството към момента е собствесност на Еуратек, а останалите 20 са притежание на Фаворит Холд

18:00 | 13.01.06 г.
Еуратек финанс увеличава капитала си до 1 млн. лв.
Съветът на директорите на "Еуратек финанс" - АД, София, дружество от структурата на Фаворит Холд, прие решение за увеличаване на капитала на дружеството от 50 хил. лв. на 1 млн. лв. чрез издаване на нови 950 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. на всяка една акция и обща номинална и емисионна стойност 950 хил. лв., става ясно от днешния брой на "Държавен вестник".

Новите акции са обикновени, поименни, налични с право на глас в общото събрание на акционерите. Те се предлагат за записване само на акционери на дружеството, като всеки акционер има право да участва в увеличението пропорционално на досегашния си дял в капитала на дружеството. Акции се записват лично или чрез изрично упълномощено лице, като крайната дата за записване е 1 месец след датата на обнародването на поканата в "Държавен вестник".

Заплащането на записаните акции ще се извършва по специалната набирателна сметка на "Еуратек финанс" - АД, открита в "Българска пощенска банка" – АД. Ако след изтичане на едномесечния срок останат незаписани акции от увеличения размер на капитала, те могат да бъдат записани в нов 7-дневен срок от акционерите, вече записали акции от новата емисия, по описаните правила и без ограничения за записване на акции, като заявките се удовлетворяват по реда на подаването им до изчерпване на емисията.

Ако всички акции от емисията бъдат записани преди изтичане на крайния срок за записването им, увеличението на капитала е осъществено и процедурата по записването му се прекратява.

Предметът на дейност на Еуратек финанс е: покупка на стоки или други вещи с цел препродажбата им в първоначален, преработен или обработен вид; търговско предствавителство и посредничество на български и чуждестранни физически и юридически лица и др. 80% от капитала на дружеството към момента е собствесност на Еуратек, а останалите 20 са притежание на Фаворит Холд.

Свързани компании:

Фаворит Холд АД(FAVH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още