IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9% пазарен дял на цигарите Армеец очакват от Слънце Стара Загора до 2010 г.

фабриката възстанови работата си от ноември, до края на годината ще бъдат произведени 200 млн. къса

12:22 | 26.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
9% пазарен дял на цигарите Армеец очакват от Слънце Стара Загора до 2010 г.

Слънце Стара Загора табак АД очаква в началото на 2009 г. пуснатата от няколко дни на пазара нова марка цигари Армеец да достигне 4-5 на сто пазарен дял, а до края на следващата година пазарният дял на марката да бъде 9 на сто, заяви изпълнителният директор на цигарената фабрика Стефан Славов.

Предприятието, което преди беше в системата на Булгартабак холдинг, е възобновило производството си от ноември. На 14 юли Булгартабак продаде участието си в Слънце Стара Загора Табак – общо 900 000 акции в т. нар. мажоритарен пакет и допълнително 20 854 броя акции в т.нар. миноритарен пакет. Общият брой прехвърлени акции същият ден бе 1 075 193 на цени между 10,6 и 19,751 лева, като повечето сделки бяха при второто ценово ниво.

В стартирането на новата марка цигари за вложени около 120 хил. лв., като за разширение на производството и за закупуване на машина за окачествяването на тютюни през следващата година се планира да бъдат инвестирани още 500 хил. лв.

До края на тази година от новата марка ще бъдат произведени 200 млн. къса, като цигарите ще се разпространяват чрез около 4000 търговски обекта за продажби на дребно в страната.

Марката цигари ще има разновидности с дължина 100 мм, 84 мм и 69 мм. Ще се продава в твърда и мека опаковка, като разновидностите ще бъдат Армеец King Size, Армеец Blue, Армеец White и Армеец Silver. В началото на 2009 г. ще бъдат пуснати разновидностите Армеец Super Slims, Армеец Slims и Армеец Round Corner.

В производството на цигарите са използвани български и вносни тютюни, като преобладават българските.

Самото име Армеец е избрано след допитване сред потребителите, като са били предложени около 40 популярни имена на фирми. За използване на наименованието е сключен лицензионен договор за 8 години със застрахователна компания Армеец.

Цената на новата марка цигари ще бъде 2,40 лв., като по-дългите цигари ще струват 2,45 лв. След обявяването на новите акцизи на цигарите през февруари следващата година се очаква цените им да бъдат вдигнати.

Амбициите на дружеството са още тази година да бъде на печалба, а за следващата година се проучват възможностите да излезе на чуждестранни пазари и да бъдат разработени още няколко марки цигари, отбеляза Славов.

В момента във фабриката работят 165 човека със средна заплата 750 лв., като в края на годината по думите на Славов възнагражденията ще бъдат увеличени.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още