IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Девин АД добива повече минерална вода от предоставената от концесията

От екоминистерството са поискали неустойка от компанията

19:17 | 11.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Девин АД добива повече минерална вода от предоставената от концесията

Компаниите „Девин“АД и „Бутилираща компания Минерални води – Банкя“ ЕООД добиват по-големи количества минерална вода в сравнение с предоставените от концесионния договор.

Това показват резултатите от контролните проверки по изпълнението на сключените концесионни договори за добив на минерални води, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

От ведомството са поискали неустойка от двете компании за констатираното нарушение на концесионните договори.

През септември миналата година министър Нона Караджова назначи Комисия за контрол на концесионните договори. До декември 2009 г. са извършени проверки на място и по документи за изпълнението на всички 27 концесионни договора.

Констатирани са и други нарушения.

„Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България”АД, „Фърст Файненшъл”АД и „Лесопласт”ООД не осъществяват добив на минерална вода по сключените концесионни договори или осъществяват добив не по предмета на концесията. Определен е тримесечен срок, в който дружествата да предприемат действия за осъществяването на предмета на концесията.

„Бенабра”АД и „Агрокомерс”АД не превеждат на общините Брацигово и Долна баня съответната част от годишното концесионно плащане от 30 на сто. Концесионерите са задължени в срок до 15 януари 2010 г. да заплатят на общините частта от годишното концесионно плащане за 2009 г., както и да представят в министерството платежни нареждания за извършените преводи.

„Мериам – 90”АД, „Етап Адресс”АД и „Акварекс”ООД не са представили в МОСВ годишна програма за санитарно-технически мероприятия и мониторинг на минерална вода за 2009 г. и отчет за изпълнението на програмата за 2008 г. Концесионерите са задължени в определен срок да представят необходимата информация за 2008 г. за състоянието на водовземните съоръжения и на минералната вода.

Докладът за дейността на комисията предстои да бъде внесен за приемане от Министерския съвет.

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още