IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвената статистика и брутният външен дълг у нас ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще публикува цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността, както и на електрическата енергия и природния газ

09:49 | 27.03.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (27 март) Българската народна банка ще публикува данни за лихвената статистика през февруари.

Във вторник (28 март) Националният статистически институт ще обяви колко са били пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през февруари.              

В сряда (29 март) няма обявени събития.

В четвъртък (30 март) БНБ ще ни информира каква е Международната инвестиционна позиция, ще научим и размера на преките инвестиции през декември миналата година.

Централната банка ще даде данни за брутния външен дълг през януари.

От НСИ ще научим какви са цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари.

Статистиката ще публикува наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите за март.      

Ще излязат данни за цените на електрическата енергия и природния газ за битови и крайни небитови клиенти за второто шестмесечие на миналата година.        

В петък (31 март) централната банка ще даде данни за дейността на банките през февруари.

От НСИ ще разберем какви са окончателните данни за 2022 г. за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението.

В последния работен ден на тази седмица от статистиката ще излязат и фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" през февруари 2023 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 27.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още