IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платежният баланс и потребителските цени ще са на фокус през седмицата

БНБ ще обяви Рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за януари

09:48 | 12.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (12 февруари) Националният статистически институт ще публикува данни за местата за настаняване през декември 2023 г.

Във вторник (13 февруари) няма обявени събития.

В сряда (14 февруари) статистиката ще обяви експресни оценки на национално ниво за четвъртото тримесечие на миналата година на брутния вътрешен продукт (БВП).

От НСИ ще научим още колко са наетите лица и средната работна заплата през четвъртото тримесечие на 2023 г.

В четвъртък (15 февруари) от Българската народна банка ще разберем каква е Рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за януари 2024 г.

Ще излязат и данни за лизинговите дружества в края на миналата година.

НСИ ще публикува предварителни данни за индексите на потребителските цени за миналия месец. 

Пак от статистиката ще излязат и годишни данни за пътувания на българи в чужбина и посещения на чужденци в България.  

НСИ ще ни информира и какви са индексите на цените цени на производител в селското стопанство за четвъртото тримесечие на 2023 г. и годишни данни за миналата година.

Статистиката ще излезе с данни за 2022 г. за емисии на вредни вещества в атмосферата, битови отпадъци, общи приходи от данъци и такси и извършени разходи за битови отпадъци, както и за отпадъци от икономическата дейност.

НСИ ще даде информация с ведомствени наблюдения за 2022 г., свързани с околната среда, движение на дълготрайните материални активи с екологично предназначение, водопотребление, водоснабдяване и канализация, пуснати на пазара опаковки и подземни запаси.

В петък (16 февруари) централната банка ще публикува данни за платежния баланс за декември 2023 г.

От БНБ ще излязат данни за външната търговия през ноември и преки инвестиции през декември 2023 г.

В последния работен ден на тази седмица НСИ ще съобщи данни за четвъртото тримесечие и годишни данни на 2023 г. на доходи, разходи и потребление на домакинствата, наблюдение на работната сила и цени на производител в горското стопанство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още