IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирно шествие в подкрепа на Украйна преминава през центъра на София

Много от присъстващите носят украински знамена, както и плакати, призоваващи руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред военен съд

19:54 | 24.03.22 г. 5
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

В центъра на София се провежда мирно шествие в подкрепа на Украйна след месец от началото на руската инвазия в страната. Инициативата започна в 18:30 ч., като се очаква присъстващите да преминат през бул. „Цар Освободител“, достигайки „Орлов мост“. Много от ангажиралите се носят украински знамена, както и плакати, призоваващи руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред военен съд.

По-рано в четвъртък украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви, че страната му е издържала шест пъти по-дълго, отколкото са планирали руснаците. Той призова хората по света да протестират срещу войната. "Украйна никога не е искала да воюва, искаме да защитим хората, просто да оживеем",  каза той по време на срещата на НАТО в Брюксел, като поиска военна помощ за нуждите, които страната не може да си позволи в този момент.

Преди това евродепутатите единодушно осъдиха бруталното нашествие и призоваха ЕС да наложи допълнителни санкции срещу Москва и да защити европейската икономика. В пленарен дебат с председателите Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен относно неформалната среща на върха във Версай (10-11 март) и предстоящия Европейски съвет (24-25 март), членовете на ЕП похвалиха държавите членки на ЕС за бързата им реакция при приемането на безпрецедентни санкции срещу Русия непосредствено след нападението. Те приветстваха и начина, по който бяха посрещнати милионите бежанци, бягащи от войната в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
GiRo
преди 2 години
А, копейките се появили :) Импе, къртиш. Другите ясно тролчета. Ти обаче си доста странна особа, заблудено човече, определено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Жалки копейки, тази вечер имаше десетки хиляди хора в подкрепа на Украйна, а на жалката сбирщина на Костя Копейкин в имаше 300 човека, я не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
Императорът
преди 2 години
Не по-малък бе и митингът преди няколко дни срещу намесата ни във войната и срещу членството ни в НАТО, но за неутралитет... имаше на него доста руски знамена. Ама него казионните медии не го отразиха !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
GiRo
преди 2 години
Не виждам копейки под тази статия. Странно. Няма ли да поплюете и тук тавариши?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още