IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По 70 лв. коледна добавка ще получат всички пенсионери

Добавките са за всички над 2,34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им

14:10 | 16.11.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка към пенсиите си през декември. Това решиха министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев на заседанието си днес.

Добавки ще получат всички над 2,34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им. Те ще бъдат изплатени заедно с парите за декември в началото на следващия месец.

Осигурен е допълнителен ресурс за бюджета на Държавното обществено осигуряване, обяви в Министерския съвет Лазар Лазаров, вицепремиер по социалната политика и ресорен министър. Той каза, че правителството е последователно в усилията си за подкрепа на доходите на населението в България, предава БТА.

По думите на финансовия министър Росица Велкова коледните добавки за пенсионерите са от реализирани икономии.

"В подкрепа на мерките, които предприехме за увеличаване на помощите за отопление, както и за предоставяне на допълнителни ресурси за подкрепа на хората с право на такива, плюс увеличението на границата на бедност догодина, ще стартираме разговори със социалните партньори и за промени в минималната работна заплата. Срещата ще е в края на седмицата", обяви още Лазаров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още