IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП връща неизпълнен третия мандат

Отиваме на избори, какво ще стане след тях, решават избирателите, заяви Корнелия Нинова

17:34 | 20.01.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Сника: БГНЕС
Сника: БГНЕС

БСП ще върне неизпълнен третия мандат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента след съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на парламентарната група на "БСП за България".

"Търсехме това, което да ни обедини, търсехме решения за излизане от кризите и най-вече политическата криза. Поканихме всички лидери на парламентарно представените партии на разговор. Някои от тях се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, който поражда много въпроси", заяви лидерът на БСП.

"Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички", обяви Нинова.

По думите й българският народ ще прецени кой е виновен за връщането на третия мандат на предстоящите избори. "Внушението, че вината е на третия мандатоносител, който и да е той, е манипулация. Отговорността е преди всичко на първия, на втория и на третия", каза Нинова.

БСП не обсъжда вдигане на забраната за подкрепа на ГЕРБ на следващите избори.

Отиваме на избори, какво ще стане след тях - решават избирателите", каза още лидерът на БСП.

По-рано днес председателят на БСП Корнелия Нинова проведе лидерската среща в парламента във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, след което обяви, че няма мнозинство за правителство.

На поканата на БСП за разговор се отзоваха само три парламентарно представени политически сили - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход". От "Продължаваме промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Възраждане", както заявиха предварително, не дойдоха на срещата.

На 24 януари, вторник, в 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател, уточняват от пресслужбата на държавния глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 20.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още