IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари е нарекъл Камила "злодейка"

Все още не е ясно дали Хари и Меган ще пътуват до Лондон за коронацията на крал Чарлс III

08:42 | 04.03.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Хари (вляво) и съпругата му Мегън. Снимка: . EPA/SASCHA STEINBACH
Хари (вляво) и съпругата му Мегън. Снимка: . EPA/SASCHA STEINBACH

Твърди се, че синът вече е преминал червената линия на баща си на 8 януари, два дни преди публикуването на автобиографията „Резервен" (Spare). В онази неделя принц Хари направи пренебрежителни забележки за мащехата си Камила в телевизионен разговор с водещия Андерсън Купър, като я нарече, наред с други неща, злодейка, която също е искала да излъска положението и репутацията си за негова сметка.

Самата книга беше капката, която преля чашата. Само един ден по-късно, на 11 януари, се твърди, че британският крал Чарлз III е решил, че херцогът и херцогинята на Съсекс трябва да освободят предишната си резиденция в Обединеното кралство - Фрогмор Котидж в Уиндзор, след коронацията си. Това обаче стана известно едва през тази седмица.

Все още не е ясно дали Хари и Меган ще пътуват до Лондон за коронацията на краля през май. Поканата към двамата трябва да бъде изпратена през следващите няколко дни. Кралят обаче се очаква да бъде в Германия преди коронацията.

Чарлс III ще бъде първият държавен гост в историята, който ще бъде посрещнат с военни почести на Бранденбургската врата на 29 март, съобщиха от канцеларията на федералния президент в петък.  

Чарлз е британският монарх от смъртта на майка си кралица Елизабет II на 8 септември миналата година. Коронацията му ще се състои в началото на май и подготовката за нея е в разгара си. В качеството си на престолонаследник Чарлз вече бе чест гост в Германия - за последен път в Деня на възпоменанието през ноември 2020 г. По време на централното възпоменание в Бундестага той се позова на дълбокото партньорство между Великобритания и Германия. Наблюдателите смятат, че изборът на първите му дестинации също е силен сигнал. 

Преди посещението си в Германия Чарлз иска да се срещне с президента на Франция Еманюел Макрон в Париж. Френският вестник Le Parisien съобщи през януари, че Макрон вече е поканил Чарлз по време на погребалната служба на кралицата.  Чарлс III ще посети Германия в края на март. Снимка: John Macdougall/AFP Pool/dpa Чарлс III ще посети Германия в края на март. Снимка: John Macdougall/AFP Pool/dpa

„Фактът, че крал Чарлз е избрал Германия и Франция за първите си дестинации преди коронацията си, също е важен европейски жест", заяви Щайнмайер във видеопослание. „На него, но, разбира се, и на всички британци, бих искал да кажа: ние в Германия, ние в Европа желаем близки и приятелски отношения с Обединеното кралство дори и след Brexit“. 

Фактът, че Чарлз пътува до Германия шест месеца след смъртта на майка си, „показва колко много кралят цени приятелството между нашите народи", каза Щайнмайер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 04.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
RoyBatty
преди 1 година
Заглавието е на ниво ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още