IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив прекъсна за кратко предизборната кампания на японския премиер

Случая върна спомените за убийството на бившия премиер Шиндзо Абе през миналото лято

09:20 | 15.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Мъж хвърли димна бомба към японския премиер Фумио Кишида по време на предизборна реч в японския град Вакаяма в западната част на Япония, предаде ВВС. Кишида е невредим, а извършителят - арестуван. Това се случва по-малко от година от убийството на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе по време на реч в Нара, в Западна Япония.

Абе беше прострелян със самоделно оръжие от бивш военен, който заяви, че е подготвял убийството с месеци заради участието на бившия премиер в религиозна секта.

Днес Кишида беше евакуиран за кратко от мястото на събитието, но след това се върна с думите, че се извинява за "пречиненото безпокойство и неудобство за много хора".

Неговата предизборна кампания продължава като се очаква по-късно днес (15 април) Кишида да присъства и на друго публично събитие в Чиба, близо до Токио. Тази сутрин Кишида трябваше да говори в рибарското пристанище Сайкадзаки в подкрепа на кандидат на своята партия за частичните избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 15.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още