IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП, ДБ и "Спаси София"

Искам София да бъде град с бъдеще и град на бъдещето, заяви Терзиев

20:00 | 27.06.23 г. 5
Христо Терзиев е общата кандидатура за кмет на София на ПП, ДБ и Спаси София, подкрепен и от Екипът на София. Снимка: Люба Филипова, БГНЕС
Христо Терзиев е общата кандидатура за кмет на София на ПП, ДБ и Спаси София, подкрепен и от Екипът на София. Снимка: Люба Филипова, БГНЕС

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София, издигнат  от "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София". Това стана известно на събитие, организирано от формациите, в столицата. 

Борим се за три неща – за убедителна победа на местните избори, за спечелването на кметското място, за мнозинство в Общинския съвет, за да може всички тези добри идеи да бъдат реализирани в конкретни политики. Ние се борим за качествено, достойно управление, което да направи София прекрасен европейски град, каза Терзиев, издигнат от "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София". 

Искам София да бъде един град с бъдеще, един град на бъдещето. Трябва много хора, които да мечтаят смело, които да го искат. Тези хора ги има и с тези хора сме работили неуморно, за да направим програма, посочи Терзиев. 

Той заяви, че мисията е София да се превърне в европейски град за пример. 

Терзиев отбеляза, че училищата трябва да станат по-приветливо място за подрастващите и за техните родители, да бъде решен проблемът с детските градини.  Искаме да създадем един по-зелен град с инвестиции в кварталите, да се усети какво означава да живее в един европейски град, каза той. 

Ще дадем повече правомощия на районните кметове, за да могат да направят най-доброто, изтъкна Терзиев. Трябва да има правила, да знаят на кого служат, заяви той и добави, че те трябва да служат на гражданите.  

Амбицията ми е след 4 години да няма големи разлики между това, което сме казали, и това, което сме изпълнили. Всичко започва с първия камък, каза още Терзиев. 

Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 г. Завършил е „Бизнес администрация“ в  Американския университет в Благоевград, пише БТА.

През 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават софтуерната компания "Телерик". През 2014 г. "Телерик" е продадена на американската софтуерна компания "Прогрес" за над 260 млн. долара. 

След продажбата на "Телерик" Васил Терзиев започва да инвестира в стартиращи компании. От 2017 г. до 2023 г. той е част от управлението на фонда за рискови инвестиции Eleven. 

Васил Терзиев е съосновател на "Телерик Академия" през 2010 г., в която се обучават програмисти, както и на бизнес инкубатора CampusX, чиято цел е да създава благоприятна среда за стартиращи компании.

Васил Терзиев е бил член на управителните съвети на образователната организация “Заедно в час” и на Американския университет в България.

Настоящият кмет - Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, обяви в началото на тази година, че няма да се бори отново за поста.

На същото събитие, на което беше обявена кандидатурата на Васил Терзиев, стана ясно, че лидерът на "Спаси София" Борис Бонев ще бъде водач на общата листа за общински съветници в столицата. Бонев изрази увереност, че обединението ще спечели изборите в София още на първи тур. 

Според него обединението трябва да спечели мнозинство, за да се избегне блокаж на местния парламент и плаващи мнозинства, които са врата за търгашество. “Софиянци сме единни, че градът има нужда от визия и честно управление. С този темп на презастрояване и задлъжняване, в София няма да остане нищо за спасяване. Нито паркове, нито жълти павета, нито паметници на културата. Сега е времето за промяна, която да се усети от всички в града", заяви Бонев.

Той подчерта, че обединението не е компромис нито с целите на "Спаси София", нито с бъдещето на града. “Ако има някой, който може да свърши тази работа това сме ние. С Васил Терзиев и целия екип, сме отбор, който взаимно се допълва и мотивира. Познавам Васил от години и му гласувам доверие, знаейки че ще се справим. Обещавам да работим по-усилено от всякога и знам, че сме събрали най-добрия екип, който освен почтенност и знание, носи София в сърцето", каза Бонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 27.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
sinbad
преди 10 месеца
Успял човек с добър бизнес, защо му е да се бута между "шамарите"? Освен ако не го бутат други, с тайни и мръсни интереси, че торбата на София е най голямата торба в държавата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 4
Импeраторът
преди 10 месеца
На шопите им трябва промяна. Добре е, че Йорданка Фандъкова се оттегля. Иначе там да големите пари - и магаре да сложиш, ще ти даде резултати. Но не очаквайте, нещо фундаментално да се промени - от българските племена, шопското е най-калпавото. Проклет да бъде момента, в който Шопия стана столица, а не отново Велико Търново. Проклет!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 9
Momchil_Matev
преди 10 месеца
Аз него няма да гласувам. Малко е спуснат на принципа на магарето на Боко. Еми не. Няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 3
khao
преди 10 месеца
До: zelka007 чак пък успешни.. за 10+ години корупция, все нещо ще стане успешно... ако щеш и заради статостическата грешка... града си е все същия коптор какъвто беше и преди!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
zelka007
преди 10 месеца
кандидатурата е отдалече представена , зад гърбът си има силно разпознаваема успешна бизнес дейност . има шанс да привлече доста гласове . дали има харизматично присъствие и успява да обединява хората зад идеите си , предстои да разберем ... Данчето , въпреки очевидно успешните неща , които свърши с ГЕРП , натрупа доста негативи и съмнения за тежка корупция ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още