IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алексей Петров е застрелян в София

Има и тежко ранена жена, която се е разхождала с Петров в квартал "Драгалевци" близо до лифта, съобщи БНР

13:33 | 16.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/архив
Снимка: БГНЕС/архив

Алексей Петров е застрелян в столичния квартал "Драгалевци", близо до лифта, съобщи БНР по информация от източници от МВР. По информация на "Хоризонт" по Петров е стреляно с пушка.

Информацията е потвърдена от МВР пред БТА.

Има и тежко ранена жена, която се е разхождала с Петров в района.

На мястото има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед.

Роденият през 1962 г. Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС. Бил е и специален съветник в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Алексей Петров напуска баретите в началото на 90-те години на миналия век. След това се насочва към частния бизнес. Той е сред учредителите и на Съюза на бившите барети. Създава няколко застрахователни фирми.

На 14 август 2002 година срещу него бе извършен неуспешен атентат на басейна "Спартак". Тогава Петров бе прострелян в гърдите и крака.

На 10 февруари 2010 г. той бе задържан и обвинен за лидер на престъпната група "Октопод", занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година бе пуснат под домашен арест.

На 29 октомври 2015 г. отново бе извършен неуспешен атентат срещу него, този път той бе извършен с гранатомет, припомня БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 16.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още