IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп обещал отмяна на стимули за електромобилите срещу 1 млрд. долара от петролния бизнес

Според медийни публикации кандидатът за президент на САЩ се ангажирал с премахването на закони, насочени към борбата с климатичните промени

22:05 | 09.05.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Кандидатът за президент на САЩ републиканците Доналд Тръмп е обещал на среща с представители на петролната индустрия да промени редица закони, изготвени от администрацията на Джо Байдън за борба с климатичните промени, пише Ройтерс, цитирайки публикация на The Washington Post.

Източници на изданието съобщават, че Тръмп се е ангажирал да премахне квотите за парникови газове, които насърчават електромобилността, както и временната забрана за издаване на лицензи за износа на втечнен природен газ. В замяна той е поискал компаниите в сектора да съберат 1 млрд. долара за кампанията му.

Сред гостите на събитиет о са били изпълнителните директори на Cherniere и Venture Global, както и представители на Chevron, Exxon, Continental Resources и Occidental Petroleum.

На срещата Тръмп е обещал още разрешителни за проучвания за петрол и газ в Мексиканския залив.

Ройтерс отбелязва, че от щаба на Тръмп, както и на засегнатите в публикацията компании, не са открити за коментар.

Джо Байдън одобри редица закони, които насърчават едновременно и опитите за ограничаване на ефектите от климатичните промени, и американската икономика. Това законодателство се оказа един от факторите в предизборната кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 15
khao
преди 1 седмица
класик... още не са го избрали, но вече е казал къв ще е ценоразписа, хахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още