IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ очакват слаба реколта от царевица заради сушата и високите температури

Земеделците вероятно ще приберат малко над 13,7 млрд. бушела царевица, изчислява Pro Farmer

22:41 | 26.08.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
САЩ очакват слаба реколта от царевица заради сушата и високите температури

САЩ очакват да приберат най-слабата реколта от царевица за последните три години, с което помрачи надеждите, че един от най-големите износители на селскостопанска продукция в света ще предостави известно облекчение по отношение на глобалната криза с доставките и ще охлади инфлацията при храните, съобщава Bloomberg.

Реколтата от царевица в САЩ се очаква да достигне общо 13,759 милиарда бушела (около 483 млрд. литра), според изчисления на Pro Farmer, отдел за селскостопански маркетинг на Farm Journal Inc. Това е с 4,2% по-малко от оценката на Министерството на земеделието на САЩ, обявена пред две седмици, и, ако стане факт, ще бъде най-малката реколта от 2019 г. насам.

Прогнозата отразява по-малкото засаждания в САЩ през пролетните месеци, като американските фермери са обработили по-малко земя от очакваното.

Pro Farmer очаква средният добив на царевица да достигне 168,1 бушела на акър (един акър е равен на приблизително 4 декара), което е с 4,2% под прогнозите на земеделското министерство.

Данните ще разочароват онези, които се надяват на известно облекчение на фона на нарастващия недостиг на храна и скока при цените на хранителните продукти. Потребителите с нетърпение очакват информация относно реколтата в САЩ, тъй като руската инвазия в Украйна предизвика недостиг на зърнени култури.

Тъй като високите температури и сушата затрудняват земеделците в някои щати, става все по-малко вероятно САЩ да успеят да запълнят празнините при доставките.

Царевицата има ключова роля за глобалните доставки на храни и е доминираща култура в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 1 година
До: Р?РРРСРСРСС и с кво? тиня ли ще им пратите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Р?мператоръ
преди 1 година
Руският народ ще ви се притече на помощ.... той помни дългът си към американският народ. Ама на чучулото в белият дом няма да пратят нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още