IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече германци ще могат да посещават България за балнеолечение

СПА центровете у нас директно ще фактурират услугите, поясни Сийка Кацарова

14:06 | 27.07.23 г.

Все повече германци ще могат да посещават България за балнеолечение, след като втората по големина здравноосигурителна компания в Германия направи одит в четири медикъл-СПА центрове у нас. Първите договори между България и немската компания ще бъдат факт след няколко дни. Това каза Сийка Кацарова, председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя обясни, че така СПА центровете директно ще фактурират услугите, свързани с превенция в амбулаторни условия, на здравноосигурителната компания и клиентите ще бъдат улеснени и директно ще могат да си върнат парите, без да чакат за издаване на фактура.

Започваме подобни стъпки със следващия голям здравноосигурителен пазар – австрийския, допълни гостът.

По думите на Кацарова подходът при маркетинга на туризма трябва да бъде хибриден.

“Трябва да се използват онлайн издания, онлайн реклама, специализирани печатни издания, които се разпространяват в лекарските практики и в аптеките безплатно. Информацията трябва да бъде фокусирана върху ползите за здравето и информация къде в България могат определени типове проблеми да бъдат решавани чрез средствата на природата“, каза събеседникът. Според статистика на германската СПА асоциация едно евро, инвестирано в превенция, спестява седем евро от лечение, допълни тя.

„Здравните курорти както в България, така и в Европа, бележат по-добра познаваемост и по-добра посещаемост. Те са най-устойчивите, защото нашият ключов продукт се създава благодарение на специалистите в областта“, коментира Кацарова.

Целия разговор можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 27.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Туризъм виж още

Коментари

Финанси виж още