IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в Париж вдигат тройно цените за откриването на Олимпийските игри

Двойната стая ще струва средно 1033 евро в нощта на церемонията по откриването на Олимпиадата

09:47 | 05.01.24 г.
Снимка: Andrea Mantovani/Bloomberg
Снимка: Andrea Mantovani/Bloomberg

Хотелите в Париж утрояват цените си до средно над 1000 евро за нощта на откриването на Олимпийските игри през 2024 г., сочи проучване на потребителска организация, цитирано от Ройтерс.

Анкета на UFC-Que Choisir, проведена в края на декември сред 80 три- и четиризвездни хотела, показва, че в нощта срещу 26 юли, деня на церемонията по откриването на Олимпийските игри на брега на река Сена, двойна стая ще струва средно 1033 евро в сравнение с 317 евро две седмици по-рано, в нощта срещу 12 юли.

Проучването разкрива също, че 50% от тези хотели са напълно резервирани за тази нощ, като 30% са изисквали минимална резервация от поне две нощувки, а някои - от пет нощувки.

Средният необходим минимален престой е бил 3,4 дни при средна цена от 867 евро на нощ, посочват от UFC.

"Олимпийски цени на стаите! Парижките хотели не се сдържат, цените на стаите им парят", коментират от организацията.

Оттам съобщават също, че един тризвезден хотел е повишил цената за двойна стая до 2083 евро от 304 евро две седмици по-рано, а един четиризвезден хотел изисква минимална резервация от четири нощувки на цена 2095 евро на вечер.

Туристическата служба на Париж очаква около 16 млн. души да посетят региона за Олимпийските и Параолимпийските игри, което ще окаже натиск върху всички нива на жилищния и хотелския пазар.

Платформата за краткосрочни наеми Airbnb призова парижани да отдават жилищата си под наем по време на игрите, за да запазят цените ниски.

Междувременно на север от Париж, в района на Сен Сен Дени, където се изгражда Олимпийското село, хиляди мигранти, кандидати за убежище и роми, обитаващи празни сгради, бяха изселени, което задълбочи проблема с бездомните в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 05.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Туризъм виж още

Коментари

Финанси виж още