IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска 40 млн. лв. за разширение на метрото

Средствата ще се осигурят за сметка на централния бюджет за 2023 г.

15:43 | 13.09.23 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителен трансфер в размер до 40 млн. лв. по бюджета на Столична община за изграждането на Линия 3 на метрото в София.

Етап 3 на лот 2 включва участъците: ул. „Шипка“ - ж.к. „Гео Милев“, район „Слатина“ - зала „Арена Армеец“/„София Тех парк“ - бул. „Цариградско шосе”.

Средствата са за проектиране, изграждане, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на системи за контрол и управление на влаковото движение, комуникации, перонни преградни врати и придобиване на метровлакове.

Необходимите средства ще се осигурят за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2023 г., информират от пресслужбата на Министерския съвет.

Към настоящия момент метрото е с обща дължина 52 км и 47 метростанции, а всяко следващо разширение го утвърждава като основна транспортна система в София.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на строителството на разширението на третата линия на метрото от 3 км и три метростанции от ж.к. “Хаджи Димитър“ до ж.к. “Левски“. Към момента то се изгражда в срок и се очаква да завърши в края на 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 13.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още