IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Postbank Next триумфира на ежегодния панаир на учебните фирми

Екипът на учебната търговска банка Postbank NEXT представи богат набор от банкови продукти и услуги

10:52 | 26.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Пощенска банка
Снимка: Пощенска банка

В София се проведе юбилейният 25-и панаир на учебните фирми на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ). Учебната банка Postbank Next, създадена от ученици от 11 клас в НТБГ под менторството на Пощенска банка, спечели ежегодния панаир на учебните фирми в гимназията в конкуренция с 20 учебни банки и общо 64 учебни фирми.

Екипът на учебната търговска банка Postbank NEXT представи богат набор от банкови продукти и услуги. Те обхващаха банкиране на дребно, корпоративно банкиране, разнообразни картови продукти с иновативен дизайн. Това, в комбинация със собствена интернет страница, заслужено донесоха купата на големите победители от тазгодишния конкурс.

Подкрепата за ученическата банка Postbank Next е в изпълнение на устойчивата стратегия на Пощенска банка за изграждане на тясна връзка между бизнеса и образованието и е част от корпоративната социална отговорност на институцията.

Инвестициите в образование, повишаването на финансовата грамотност и компетентностите са дългосрочни ангажименти на Пощенска банка с фокус върху усъвършенстването на младите хора.

Форумът, който бе открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, е значима част от календара на проект „Интегративно практическо обучение“, стартирал през 1999 година. За четвърт век по този проект са създадени повече от 500 учебни предприятия – банки, фирми, застрахователни компании. В събитието взеха участие 64 формирования, от които 20 учебни банки, 6 учебни застрахователни компании и 38 учебни фирми.

НТБГ чества своята 111-та годишнина като най-голямото средно професионално учебно заведение и едно от най-старите училища в България, което наследява и съхранява традициите на образователната система.

Последна актуализация: 10:53 | 26.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още
Финанси виж още