IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За половин година парламентът е изменил 43 закона, някои – повече от веднъж

Лидери по брой изменения е Законът за акцизите и данъчните складове – със седем изменения и допълнения

11:54 | 23.04.24 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За периода юли – декември 2023 г. Народното събрание е приело 51 закона за изменение и допълнение, които реално изменят и допълват 43 закона. Това става ясно от данни на „Юридически барометър“, представени днес, съобщава БТА. В рамките на шестмесечието 79% от съответните закони са променяни повече от веднъж – 34 от 43 закона. Това е най-високият процент на изменения за последните 12 години, показва анализът.

Лидери по брой изменения е Законът за акцизите и данъчните складове – със седем изменения и допълнения, посочи ръководителят на екипа на „Юридически барометър“ проф. Даниел Вълчев. По пет пъти са изменени и допълнени Кодексът за застраховането, Законът за съдебната власт, Законът за здравето, Законът за здравното осигуряване, Законът за обществените поръчки, Данъчно-осигурителният процесуален кодекс и Законът за корпоративното подоходно облагане. Още пет закона са изменени и допълнени по четири пъти в рамките на шестмесечието.

„Юридически барометър" е списание, проект на сдружение Център за правни инициативи, което излиза два пъти годишно, а всеки брой обхваща период от шест месеца. Всички броеве на изследването са достъпни в електронен формат на интернет страницата на Центъра за правни инициативи и на сайта на „Юридически барометър".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 23.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Правосъдие виж още

Коментари

Финанси виж още