IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дясната ръка на Вучич: ЕС е минало, Сърбия няма бъдеще без Русия

Приятелството ни с Москва е от най-голямо значение, каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин

16:32 | 16.10.22 г. 12
Автор - снимка
Създател
Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg
Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Европейският съюз (ЕС) е част от миналато и Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич, съобщи БГНЕС.

"Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия", каза Вулин в интервю за проправителствения "Вечерние Новости".

По повод критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин коментира: "Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: "Няма, Няма и Няма!", когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия".

"Според мен приятелството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически", смята Вулин.

"Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", допълни сръбският министър на вътрешните работи.

"Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави", подчертава още дясната ръка на Вучич.

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин коментира, че "само подялбата, само физическото разделение с албанците, само ясно очертана граница ще попречи на създаването на "Велика Албания"".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 16.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 19 rate down comment 44
0pk
преди 1 година
И ний трябва да се ориентираме овреме, по примера на сърбите, щото и нас ще ни чака бедност, нали ушанков? Ааа забравих, ние сме най-бедните в ЕС :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 14
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Най-голямо наказание за глупост ето бедност. Мьi научили ето по трудний начин. Но полезние едеотьi всегда есть, как този.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още