IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергиен регулатор разследва прекъсванията на тока заради снежната буря в САЩ

Федералната комисия за енергийно регулиране и North American Reliability Corp. искат да идентифицират проблемите в електроразпределителната мрежа и да гарантират надеждността ѝ

22:15 | 28.12.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският енергиен регулатор разследва периодичните прекъсвания на електричеството в САЩ, които засегнаха милиони домакинства по време на скорошните снежни бури, съобщава Bloomberg.

Федералната комисия за енергийно регулиране стартира съвместно разследване с North American Reliability Corp., за да идентифицира проблемите в електроразпределителната мрежа и да я защити от проблеми с надеждността.

Снежната буря подчертава нарастващия стрес, предизвикан от зачестяващите случаи на екстремни метеорологични условия, които оказват влияние върху енергийната инфраструктура на САЩ.

В допълнение към прекъсванията на електроснабдяването в Тенеси, Северна и Южна Каролина, „бяха обявени множество енергийни извънредни ситуации и бяха поставени нови рекорди за търсене на целия континент“, изтъква Джим Роб, главен изпълнителен директор на NERC. „И това е само в първите седмици на очакваната „мека“ зима“, добавя той.

Бурята взе десетки жертви в САЩ през последните два дена. Броят на загиналите в нюйоркския град Бъфало нарасна до 28 души, а хиляди все още са без ток в условията на рязкото застудяване, която връхлетя Северна Америка.

В САЩ най-малко 62 души са загинали при инциденти, свързани с метеорологичните условия. В Бъфало държавен служител съобщи, че военна полиция е привлечена за подпомагане на управлението на трафика в града, където остава в сила забраната за шофиране. По време на извънредната ситуация в някои части на града се съобщава за грабежи.

Зимната буря наложи и отмяната на хиляди полети, включително около 4800 само във вторник сутринта. Хиляди пътници останаха блокирани на летищата в цялата страна.

В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън одобри декларация за извънредно положение, позволяваща федерална подкрепа за щата Ню Йорк. "Сърцето ми е с тези, които загубиха близки през този празничен уикенд", написа той в Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 28.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
До: doba... екстремно време поради глобалното затопляне , което го няма според форумните антиваксъре-газовици-антизатоплисти ... сравни го с прекъсванията на електричество в Канада по същото време , има или няма ... в такава обстановка , основната причина е прекъсване на въздушните електропроводи от паднали дървета поради натрупан сняг , и последвалото затруднено , пак поради натрупаният сняг , възстановяване ... затова , фотоволтаици и си трупаш водород за зимата ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
doba
преди 1 година
Преди година-две-три имаше същите проблеми в Тексас и съседите. И - всичко отначало - докато тока не се остави в ръцете на професионалистите, а е в ръцете на регулатори - това ще да е. Лошото е, че и в БГ натам отиват нещата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
danchomentata
преди 1 година
Лекинко сам се обръкал Софето ще поеме на Карел Карл топките .По-малки са от на Василев .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
danchomentata
преди 1 година
Sled 7500 megawata ide studenio rezerv na Car Asvabaditel f saedinenieto da turi silata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още