IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин ще изнесе реч за състоянието на нацията на 21 февруари

Това ще бъде 18-ата реч на президента за състоянието на федерацията, след като миналогодишната бе отменена „заради динамиката“ 

14:45 | 10.02.23 г. 5
Автор - снимка
Създател
Снимка:  EPA/VLADIMIR SMIRNOV / SPUTNIK
Снимка: EPA/VLADIMIR SMIRNOV / SPUTNIK

Руският президент Владимир Путин ще произнесе речта си за състоянието на нацията на 21 февруари, точно преди годишнината от началото на войната срещу Украйна. Федералното събрание - Държавната дума и Съветът на федерацията - ще се съберат по този повод в центъра за събития „Гостиный двор" край Кремъл, съобщи говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от DPA. 

От няколко дни в Москва се спекулира с датата на дългоочакваната реч на Путин. На 24 февруари се навършва една година от заповедта на президента за инвазия в Украйна. Путин ще разгледа настоящата ситуация и ще коментира икономиката и социалната политика, каза Песков.

Заради санкциите, наложени от Запада след войната на Путин срещу Украйна, руската икономика е подложена на огромен натиск. Много руснаци се оплакват от повишаването на цените и високите разходи за живот, както и от липсата на перспективи в най-голямата по площ страна в света.

Речта през първата година на войната бе отменена

Това ще бъде 18-ата реч на Путин за състоянието на федерацията. Тези знакови прояви определят основните политически насоки на руското общество. Последният път, когато Путин произнесе реч за състоянието на нацията, беше през април 2021 г. Миналата година нямаше такава; лидерът на Кремъл обясни това с много високата „динамика на събитията". Тазгодишната реч се очаква с нетърпение по целия свят, и то не само заради агресивната война на Путин срещу Украйна.

Президентските избори в Русия са насрочени след малко повече от година. Наблюдателите предполагат, че 70-годишният ръководител на Кремъл ще се кандидатира отново за поста през 2024 г. след повече от 20 години на власт. Путин внесе поправки в конституцията и според тях може да остане начело на Кремъл най-много до 2036 г., ако бъде избран през 2024 и 2030 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
бункерната холограма ще се пъне пред артисти от ФСБ ... :))) ... смех ... щели да внасят коли от иран ... втората най-могъща ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 7
valentino29
преди 1 година
До: Скъсана_Ушанка: Скъсан, на здраве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Нация пияна, оскотяла и бедна. Обяснение в 1 ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 10
valentino29
преди 1 година
За рози не знам,но мед и хайвер имат в изобилие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
khao
преди 1 година
гаранция вичко ще е мед, рози и хайвер! :D:D като разбира се ще бъдат паралелно обвинени всички зли сили, сатанисти, металисти, каратисти и нациссти, че пречат на ватенкиттте с нещо си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още