IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският финансов министър призова бизнеса да не пести пари при вноските към бюджета

Парите от еднократните плащания ще отидат за инфраструктура, социални разходи и в крайна сметка ще се върнат на предприемачите, изтъква Антон Силуанов

15:50 | 16.03.23 г. 4
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Парите от еднократните плащания на бизнеса към бюджета на Руската федерация ще отидат за инфраструктура, социални разходи и в крайна сметка ще се върнат на предприемачите, заяви руският финансов министър Антон Силуанов в реч пред Конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите (РСИП), цитиран от РИА Новости.

„Не си струва да пестите пари за това“, изтъкна той по адрес на бизнеса в страната.

В началото на февруари първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов обяви, че правителството работи съвместно с бизнеса по въпроса за еднократните плащания към бюджета за 2023 г.

Министерството на финансите пояснява, че петролните, газовите и въглищните компании, секторът на малките и средни предприятия (МСП) и компаниите с печалби преди лихви и данъци под 1 млрд. рубли няма да плащат тази вноска, но няма да има изключения за банките. Очаква се тези средства да постъпят в бюджета през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Силуанов каза по-рано, че се очаква да бъдат получени общо 300 млрд. рубли от еднократните вноски.

„Искам да кажа следното: къде ще отидат тези пари? Тези пари ще отидат за изграждане на инфраструктура, за същите пътища, за строителство и по-добро образование, за здравеопазване, за заплати на държавните служители. Всички тези пари след време ще се върнат към бизнеса. Хората ще купуват повече в магазините, ще има повече пътища и възможности за разширяване на бизнеса, така че всички ресурси, които събираме, всъщност ще се върнат на нашите предприемачи“, посочи Силуанов.

Обръщайки се към ръководителя на РСИП Александър Шохин, Силуанов добави: „Така че няма нужда да пестите пари за това, Александър Николаевич. Струва ми се, че трябва да вземем това решение с удоволствие и да продължим напред“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 16.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 2
sssaaa
преди 1 година
Всъщност с твоите камъни, по твоята глава! Зануленият не е Русия, а запада с потънали в дългове и ГМО храна. Ти на това месо, плодове и зеленчуци ли им викаш? Има ли нещо общо като вкус и качества с това, което беше преди да станем слуги на Запада? На теб ти е лесно, ще отидеш в Турция, като етнически турчин, ами ние Българите трябва да търпим всичко това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
До: sssaaa... средна работна заплата в рассийката - 695 евро , средна работна заплата в ЕС - 2792 евра , в БГ е 897 евра . зеленчуците и месото в ЕС са по-еффффтини от рассийката , колите са по-ефффтини и са best of the best of the best . пътищата са ни най-добри в света , самолетите и корабите ни са най-добрите ... какво искаш да сравняваме ?! единствено в рассийката е по-ефффтино , ако искаш платен к(е)кс ... имат световна слава на достъпен развъдник на венерически болести ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
sssaaa
преди 1 година
Какво се смееш на излишъка от над 60млрд гущери и ниска задлъжнялост на страната. Я дай да видим на развития колективен полуфалирал Запад имат ли излишък и как са със задлъжнялостта. САЩ, са ясни с техните над 31 трл. Гущера, кажи за Европата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
zelka007
преди 1 година
оохооохооо ... аххаххххахххааа ... нефелници ... блатни opkи ... пътища , инфраструктура , социални плащания ... хахххаххххааааааа ... !! ... добри са ... !! ... да илядат . заслужават си абсолютно всичко , щом си траят управниците ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още