IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NEXT BASKET и пътя на високите технологии към масовия пазар

Производители и предприемачи без никакъв предходен опит могат да използват високотехнологична ERP система и складов фулфилмънт софтуер като част от онлайн магазините си в платформата

12:00 | 28.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: NEXT BASKET
Снимка: NEXT BASKET

Според данни на Европейската комисия от 2020 г. процентът на европейските предприятия, извършващи електронни продажби, варира от 12% в България и Люксембург до 40% в Ирландия. Изненадата в тези данни не е толкова присъствието на България в дъното на таблицата, колкото ниският процент онлайн присъствие дори и в държавите на челни позиции в класацията.

Причините за тези резултати са комплексни и могат да бъдат анализирани от различни ъгли. И все пак - застрашителният брой изисквания за стартиране на успешен онлайн бизнес остава “основният заподозрян”.

С днешна дата успешното планиране, развитие и обезпечаване на търговския процес онлайн е скъпо удоволствие. Роля в него играе не само самият онлайн магазин с всичките си маркетингови похвати, но и цялата голяма структура под него - включително планиране на ресурси, управление на складови наличности и спедиция на пратки към крайния потребител.

Именно тези предизвикателства адресира и новата платформа за онлайн магазини NEXT BASKET. Нейната цел е не просто да предостави 360-градусово решение за правилен старт онлайн, но и да предложи достъп до високи технологии за бизнес управление на по-широк кръг от производители и предприемачи.

Равен старт за производители и предприемачи

Понастоящем всички големи имена в световната търговия планират ресурсите си чрез автоматизирани системи за мониторинг, отчетност и оптимизации. Така наречените ERP системи далеч не са екзотика, но остават достъпни по-скоро за средни и големи предприемачи, които могат да си позволят тяхната цена.

Според проведено проучване средното време за нулиране на инвестицията при интегриране на ERP система е малко над две години и половина. Колкото и да ни се иска да е обратното, твърде малко производители и търговци могат да си позволят тази стъпка, без да застрашат бизнес модела си. И така получаваме ефектът на доминото - големите стават още по-големи, а малките стават още по-слабо конкурентни.

Точно тук се намесва и NEXT BASKET - платформата, която има за цел да даде равен старт и да предложи на малкия бизнес шанса да стартира с инструментите на големите.

Какви всъщност са тези инструменти?

Двете основни технологични иновации, достъпни за партньорите на NEXT BASKET, са вградената ERP система и готовият складов фулфилмънт софтуер.

ERP системата се използва за организация и управление на продукти, като предлага изключително широк набор от функционалности. Тя има роля в инвентаризацията на магазин и склад, в управлението на стокови наличности, в счетоводното отчитане и дори в бизнес анализа и изготвянето на дългосрочна търговска стратегия.

Складовият софтуер, от своя страна, ускорява и прецизира процеса по подготовка и изпращане на пратки от онлайн поръчки. Чрез персонализирани настройки и автоматизации той изготвя най-бързия и пряк път както от склада към куриера, така и от куриера до клиента.

В противовес на сложните им функции интерфейсът на системите е лесен за управление и не изисква задълбочени технически познания. А за да бъде затворен 360-градусовия кръг, партньорът може да избере дали да управлява процесите самостоятелно, или да делегира това задължение на екипа на NEXT BASKET.

В резултат на това търговците получават добре работеща система за бизнес управление без загубено време и без непосилни инвестиции. Нещо повече - средата получава справедлива конкуренция, а потребителите получават достъп до все повече и все по-добри продукти и услуги.

Не платформа, а екосистема

Не на последно място, NEXT BASKET стартира с впечатляващ каталог от 90 интеграции, 340 функционалности и 112 платени и безплатни услуги. Това е първата в света платформа с толкова богат каталог от функционалности и първата, която предлага целия набор от дейности за управление на онлайн бизнес.

Всичко това кореспондира на високите технологии по един начин. А именно - вече съществува решение, с което можете да се развивате онлайн, без да правите абсолютно нищо, освен да осигурите продуктите си на склад. Във варианта за пълно бизнес обслужване NEXT BASKET поема цялата отговорност за реализиране на продажбите, а за вас остава да правите само това, в което сте добри - да осигурявате качествени продукти.

Защото 12% от българските предприятия продават онлайн, а другите 88% имат нужда от сигурността на опита, стоящ зад гърба им. Дали NEXT BASKET е именно решението, което може да обърне статистиката? Предстои да разберем!

Последна актуализация: 14:20 | 27.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още
Финанси виж още