IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson прогнозира силна печалба за 2023 г.

Основен двигател на резултатите е фармацевтичното подразделение

15:43 | 24.01.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Johnson & Johnson прогнозира във вторник годишна печалба над очакванията на Wall Street, след като се очаква силното търсене на лекарствата ѝ, включително на препарата за лечение на рак Darzalex, да отслаби натиска от инфлацията и силния долар, съобщава Ройтерс.

Големият фармацевтичен бизнес на J&J е основният ѝ двигател на печалба и компанията залага на него и на отдела за устройства, докато се готви да отдели бизнеса си с потребителско здравеопазване.

Продажбите на фармацевтичното подразделение са достигнали 13,16 млрд. долара през четвъртото тримесечие, което е над средната оценка на анализаторите за 13,14 млрд. долара.

Продажбите за трите месеца на лекарството против рак Darzalex са били за 2,08 млрд. долара, което също задминава оценките на Wall Street за 2,02 млрд. долара, показва средната прогноза на двама анализатори, анкетирани от Ройтерс.

J&J заяви, че очаква печалбата за 2023 г. да бъде между 10,45 и 10,65 долара на акция на коригирана база, докато оценките на анализаторите са средно за 10,35 долара на акция.

Производителят на лекарства очаква продажбите за 2023 г. да се увеличат с 3,5% до 4,5% на коригирана база спрямо година по-рано.

Акциите на компанията поскъпнаха с почти 1% до 170,28 долара в предпазарната търговия.

Конгломератът в здравната група надви оценките и за печалбата за четвъртото тримесечие, след като по-високите продажби на фармацевтични продукти са му помогнали да смекчи удара от по-силния долар.

Без еднократните ефекти J&J е спечелила по 2,35 долара на акция, което е над средната оценка за 2,23 долара на акция, показват данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още