IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: Веригата магазини Douglas планира IPO през следващите дни

Предлагането ще е тест за европейските фондови пазари

22:00 | 26.02.24 г.
Снимка: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images

Германската верига магазини за парфюми Douglas планира да обяви, че ще осъществи първично публично предлагане (IPO) през следващите дни, съобщава Ройтерс, позовавайки се на двама запознати източници. Предлагането ще е тест за европейските фондови пазари.

Групата, чийто мажоритарен собственик е CVC Capital Partners, се готви да емитира акции на борсата във Франкфурт още тази седмица, ако пазарите запазят представянето си в момента, казват източниците, говорейки под условие на анонимност.

Има шанс обаче съобщението да бъде отложено за следващия понеделник, тъй като все още не е взето финално решение, добавя един от тях.

Има серия от макроикономически данни, които се очакват тази седмица, включително за инфлацията в САЩ в четвъртък, което може да раздвижи пазарите.

Инвестиционните банки ще започнат официално да рекламират пред инвеститорите след обявяването на намерението за пласиране, за да определят диапазон на оценка за продажбата на акции.

Ройтерс по-рано съобщи, че Douglas цели да листне акциите си на борсата до края на март.

Говорител е отказал коментар по темата. Обявяването би се случило на фона на подобряващи се настроения към нови IPO-та след успешните листвания на германската компания в сферата на отбраната Renk и международното летище в Атина по-рано този месец.

Нарастващият консенсус, че основните лихви са достигнали върха си, създава по-благоприятна среда за фондовите пазари. Индексът на CBOE Volatility, известен като показател на страха на Wall Street, остава на нива, които банкерите смятат за благоприятни за IPO-та.

Освен Douglas има още поне четири други IPO-та, които се обмислят за първата половина на годината, казват източници на Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 26.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още