IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновяването на парк „Надежда“ в столицата приключва в средата на юни

Тази година Столична община залага на обновяването на 65 междублокови пространства и кални точки, съобщи кметът Йорданка Фандъкова

20:50 | 30.05.23 г.
Снимка: Столична община
Снимка: Столична община

Работата по реновирането на парк „Надежда“ в столичния квартал „Лев Толстой“ се очаква да приключи до средата на юни, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на работата на обекта заедно с кмета на района инж. Димитър Димов.

„Реновирахме и възстановихме големи паркове в града и те са любимо място на софиянци, какъвто е Северният парк. Последователно през последните години заедно с район „Надежда“ обновяваме и едноименния парк, който е с площ от шест декара“, каза Фандокова и допълни, че е инсталирано ново осветление, засадени са дървета и храсти и тази година са осигурени средства за обновяване на алейната мрежа.

Заедно с цялостната реконструкция на алеите ще бъдат възстановени фонтанът, чешмата и ще бъдат поставени нови пейки.

В Северния парк в момента се изгражда скейтборд площадка. Тази година се подготвя и проект за парка в район „Младост“ до новата църква, за което е предоставен терен на общината, каза още Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столична община.

„През последните години обърнахме особено внимание на междублоковите пространства и кварталите“, каза столичният кмет. Тази година общината залага на обновяване на около 65 междублокови пространства и т. нар. кални точки в различни програми, допълни тя.

Фандъкова наблегна на изключително важната активност на районните кметове.

Кметът на район „Надежда" инж. Димитър Димов посочи, че ще бъде организирана анкета сред гражданите какво е тяхното желание да се направи на терен за спортни дейности в близост до парка, освободен след премахването на опасна сграда. За подмяната на настилките в парк „Надежда" Столична община е осигурила 470 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 30.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още