IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Praktiker и Technopolis откри най-големия ритейл парк в Югозападна България

Holiday Park в Перник е с площ от 23 хил. кв. м и разполага с 16 магазина

16:59 | 16.06.23 г. 1
Снимка: Видеолукс Холдинг
Снимка: Видеолукс Холдинг

„Видеолукс Холдинг“, собственик на веригите Praktiker и Technopolis, откри най-големия търговски парк в Югозападна България в Перник, съобщават от компанията.

Holiday Park е с търговска площ от 23 хил. кв. м и разполага с 16 магазина с широка гама от стоки за дома, семейството и свободното време.

Инвестицията в обекта е около 40 млн. лв., а новите работни места са повече от 300, уточняват от компанията.

Сред наемателите на обекти в ритейл парка на открито са Praktiker, Lidl, LC WAIKIKI, New Yorker, Pepco, Sinsay, Numero Uno, dm, Нечовешки магазин д-р Стефанов, Мебели Виденов, Sport Vision, Mat Star, TERRANOVA, KiK, TEDi и OPTICLASA.

„Вярвам, че задаваме нови стандарти и показваме неща, които никой не е правил до този момент“, коментира съоснователят на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев.

“Впечатлен съм, че за по-малко от година това място, което по-скоро беше нерегламентирано сметище, се превърна в този оазис. Впечатляващо е в днешно време да намериш партньор строител, който не само да изпълни сроковете, но и да направи съоръжението впечатляващо”, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров при откриването на комплекса.

За посетителите на ритейл парка е осигурен безплатен паркинг с над 520 паркоместа, предвидено е и място за зареждане на електромобили.

Инвеститор и собственик на Holiday Park е компанията „Видеолукс Холдинг“, под чиято шапка са хипермаркетите за техника за дома, офиса и свободното време Technopolis и веригата за дома и градината Praktiker.

Компанията изгражда едновременно няколко ритейл проекта в големи градове на България, а до края на годината предстои отварянето на  търговски паркове в Пазарджик, Стара Загора и Хасково. През май тази година бе направена и първа копка на Praktiker Красно село в София, който ще е и първият обект от планирания Holiday Park в столичния квартал.

Новият магазин Praktiker, който е с площ от 11 458 кв. м, ще бъде 16-ия обект от веригата в страната. Строителството му е възложено на строителната фирма "Микс Констръкшън" ООД и се очаква обектът да отвори врати през март 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 16.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 1
Мързеливец
преди 10 месеца
1 ритейл парк = 300работни места. 1000 ритейл парка = 300 000 работни места .... Е и с 10000 ритейл парка = 3000000 работни места .... Безработица = 0. Трилиони левове оборот . Има за всички. Икономиката полита до космоса . Всички си купуваме Айфон 17 , Ауди Q9 и благоденстваме до бога без грам производство .Държавата на схемите , тарикатлъците, комисионните , таксите и рушветите ... Инвестирайте в ритейл паркове , а не в реално производство ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още