IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хиляди жители на Лос Анджелис наричат каравани свой дом

Близо една трета от жителите на Калифорния живеят в пълна или почти пълна бедност

13:55 | 27.10.23 г. 2
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg

Колийн Мегий се установила в каравана с приятеля си Александър Спектър и кучето им Мимо преди две години. Подобно на хиляди други хора без дом в Лос Анджелис те смятат, че животът в каравана е по-безопасен от спането в палатка или на улицата, пише Ройтерс.

„През 2013 г. останах бездомна, тъй като не можех да си позволя наема на жилището си и в крайна сметка започнах да живея в палатки, до храсти или където и да е. След това влязох в каравана и тя прилича повече на дом, поне имам подслон“, казва 37-годишната жена, чийто дом на колела е един от стотиците паркирани във Форест Лоун Драйв в Бърлбанк срещу Warner Bros Studios.

„Сега имам дом, но бих искала да бъда в апартамент“, споделя още тя.

Близо една трета от калифорнийците живеят в пълна или почти пълна бедност, а бедността в окръг Лос Анджелис е най-високата в щата, сочат данни на Public Policy Institute of California.

Лос Анджелис има едни от най-високите жилищни разходи в страната, тъй като наличните достъпни жилища в града са недостатъчни, за да отговорят на търсенето.

Но хилядите паркирани автомобили предизвикват недоволството на съседите, съобщава общинската съветничка в Лос Анджелис Трейси Парк.

„Намираме се пред едно от местните ни училища и виждате, че има каравани. Паркирани са тук и не са мърдали от години“, казва Парк, която е от популярния квартал „Венеция“. „Вещите им пречат да се минава по тротоара, а семействата с деца трябва да имат достъп до този район, за да стигнат до училището“, допълва тя.

Парк определя мащаба на проблема като „огромен“. Данните за това колко хора живеят в каравани варират, но повечето са съгласни, че цифрата е поне няколко хиляди.

Предложение на Парк за регулиране на продажбата и наемането на каравани и микробуси, използвани за жилища, беше одобрена единодушно от общинския съвет на Лос Анджелис на 30 август. Сега окръг Лос Анджелис следва примера ѝ и обмисля сходни ограничения.

Службата за лица без дом в Лос Анджелис счита, че над 75 хил. души са останали без дом тази година в окръг Лос Анджелис, от които 46 хил. души са от град Лос Анджелис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 27.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
0pk
преди 6 месеца
Да ама кнефите им са вътрешни - в караваната. За разлика от тези на изостаналите руснаци дето не са виждали тоалетна чиния, нъли тъй кухич? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още