IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Син Карс Индъстри" търси до 15,6 млн. лева в увеличение на капитала

Увеличението ще се счита за успешно при набрани малко под 3 млн. лева

18:42 | 15.08.22 г. 1
Дебютът на "Син Карс Индъстри" на БФБ. Снимка: Син Карс Индъстри АД
Дебютът на "Син Карс Индъстри" на БФБ. Снимка: Син Карс Индъстри АД

Съветът на директорите на „Син Карс Индъстри“ АД е решил да увеличи капитала на дружеството.

Решението е взето на заседание на управителния орган, което се е състояло в петък, 12 август, съобщава компанията чрез БФБ-София.

В момента капиталът на дружеството е в размер на 20 543 669 лева. Предвижда се капиталът да бъде увеличен на до 34 239 448 лева чрез първично публично предлагане на пазара BEAM, на който е листната компанията, на до 13 695 779 нови, обикновени, безналични, свободно прехвърляеми, поименни акции.

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност.

Емисионната стойност на акциите е 1,14 лева, т.е. компанията търси малко над 15,6 млн. лева от пазара.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Предлагането ще се счита за успешно при записване на поне 2,5 млн. от новите акции, или при набрани 2,85 млн. лева.

При увеличението на капитала ще бъдат издадени права. Право да запишат акции от увеличението ще имат лицата, придобили акции най-късно пет работни дни след датата на публикуване на съобщението за предлагането.

Една нова акция ще се записва срещу 1,5 права. Срещу три права могат да бъдат записани 2 нови акции. Ще бъдат издадени 20 543 669 права.

Съветник на „Син Карс“ е „Мейн Кепитъл“.

Наскоро дружеството обяви спад на приходите и ръст на загубата към края на юни заради спирането на производството към външни контрагенти на агрегати, модули и компоненти и концентрирането на компанията върху електромобилите. В момента тя преговаря по договор за доставка на 10 броя автомобили L City за пазарите в Нидерландия, Германия и Гърция. 

От отчета се вижда още, че дружеството почти е изчерпало паричните си наличности, като в доклада си за дейността за второто тримесечие посочва, че ще търси оборотни кредити.

В последната година акциите на компанията поевтиняват с над 36%, а пазарната капитализация е малко под 16,7 млн. лева. Последната цена, на която е сключена, е 0,895 лева.

Това е втората компания от BEAM пазара, която обяви увеличение на капитала след "Биодит" - пионерът на BEAM, който търси до 1,7 млн. лева.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Minka
преди 1 година
Не бяха ли Мейн Кепитъл съветниците на Гинка по придобиването на ЧЕЗ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още