IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затаява дъх в очакване на изказването на Джером Пауъл*

Енергийният сектор е един от най-големите печеливши  в рамките на S&P 500, прибавяйки 0,9%

17:40 | 24.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на американската фондова борса започват новата редовна сесия без значителни изменения в очакване на сигнали от управителя на Федералния резерв Джером Пауъл за битката на регулатора с инфлацията, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,1% в сряда. От своя страна, широкият измерител S&P 500 остава без промяна, а технологичният Nasdaq Composite напредва с 0,2%.

Енергийният сектор е един от най-големите печеливши в рамките на S&P 500, прибавяйки 0,9%.

Dow и S&P 500 отчетоха трета поредна сесия на спадове във вторник. Технологичният Nasdaq Composite остана без значителна промяна. Засега широкият измерител е напът да остане без изменение за месеца, след като напредна с над 9% през юли.

Инвеститорите остават фокусирани върху предстоящия ежегоден симпозиум на централните банкери от Федералния резерв в Джаксън Хол, започващ в четвъртък. За петък се очаква изказването на гуверньора Джером Пауъл, като прогнозите са, че той ще потвърди целта на регулатора да се пребори с инфлацията и да държи под контрол очакванията за бъдещото увеличение на цените.

„Финансовите пазари ще останат в неспокойни води до речта на председателя на Фед Джером Пауъл в Джаксън Хол в петък“, коментира Едуард Моя, старши пазарен анализатор на Oanda. „Той може да има затруднения с това да убеди пазарите, че е съгласен със затягането на политиката и предизвикването на рецесия. Икономиката очевидно се забавя, но все още е прекалено рано Фед да сигнализира, че те (ръководството – бел. ред.) ще са по-малко агресивни със затягането на политиката“, допълва той.

При отделните акции тези на компанията за спортно оборудване Peloton Interactive поскъпват с над 16%, след като производителят сключи сделка за продажба на продуктите си в Amazon. Peloton се опитва да разшири потребителската си база на фона на загуба на инвеститорско доверие. Акциите на компанията са загубили около 70% от стойността си тази година и около 90% спрямо 52-седмичния си връх.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 3,1% и 3,299%.

Доларовият индекс също се повишава с 0,4% до 109,01 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола също е на зелено. Фючърсите на международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,4% до 100,66 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол с 0,6% до 94,26 долара за барел.

Златото обаче поевтинява с 0,2% до 1757,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още