IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Син Карс Индъстри“ планира листване на борсата в Амстердам в края на 2024 г.

Миналата седмица компанията е подписала с представители на местната власт на Гюргево рамково споразумение за следващия етап от процедурата по изграждане на завода там

18:56 | 25.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Син Карс Индъстри АД
Снимка: Син Карс Индъстри АД

„Син Карс Индъстри“ АД планира листване на борсата в Амстердам в края на 2024 г., за да финализира изграждането на завода си в Румъния, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Дружеството цели да осигури „допълнителен тласък на производството на електрическите превозни средства L CITY“ с този ход, посочва се в съобщението.

Увеличението на капитала от провеждащата се в момента процедура ще помогне на компанията да се справи с поръчките за електромобили за следващата година, както и да увеличи капацитета на производствената си база в Русе, казват от компанията.

Целта на компанията е да постигне устойчиви и успешни продажби на електромобилите през 2023 г., след което да мултиплицира и разшири производството с изграждането на нова фабрика в Румъния и в непосредствена близост до Русе, се допълва в съобщението.

Миналата седмица компанията е подписала с представители на местната власт на Гюргево рамково споразумение за следващия етап от процедурата по изграждане на производствената фабрика.

В момента тече процедура за увеличението на капитала на "Син Карс". До 28 октомври ще се търгуват правата за закупуване на акции, като на 3 ноември е аукционът за непродадените права. Записването на акции от увеличението на  капитала на компанията приключва на 16 ноември.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 25.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още