IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на "Син Карс Индъстри" е било неуспешно

Компанията ще създаде холдинг с дружествата си от Великобритания, САЩ и Нидерландия и работи за възможно най-бързото му листване в Амстердам

20:49 | 17.11.22 г. 1
Снимка: Син Карс Индъстри АД
Снимка: Син Карс Индъстри АД

„Син Карс Индъстри“ АД обяви, че проведеното увеличение на капитала е неуспешно, тъй като не е реализиран минималният заявен праг от 2,5 млн. акции.

Инвестиционният посредник „Юг Маркет“ АД работи за възстановяването на средствата на инвеститорите чрез системите на Централен депозитар в най-кратки срокове, посочва се в съобщение на автомобилния производител, публикувано чрез БФБ-София.

В писмо до акционерите на компанията и обществеността изпълнителният директор на производителя на електромобили Росен Даскалов посочва, че потенциални инвеститори, които са заявили желание да участват в увеличението на капитала на дружеството, са се сблъскали с вътрешни инвестиционни ограничения на различни нива, поради което не са закупили акции.

Приоритет на компанията е листването във възможно най-кратък срок на холдингова структура, която включва и подразделенията на компанията във Великобритания, САЩ и Нидерландия. „Син Карс“ вече води преговори с Euronext Amsterdam за листването, подчертава се в съобщението.

„Желанието ни да бъдем публична компания е свързано с натрупването на опит, преди да излезем на западноевропейските пазари. Публичността ни даде и продължава да ни дава безценна обратна връзка от инвеститорите с различни хоризонти, стратегии и очаквания“, пише още в писмото.

„Постигнатото от компанията до момента в сравнение с подобни компании в Западна Европа (издадена хомологация за производство на автомобил и батерии в Европа, Англия и Америка) ни дава изключително конкурентно предимство. Производството реално е стартирало и поръчките за 2023 г. са за над 400 автомобила. В Западна Европа „Зелената сделка“ е приоритет и вече е на фокус, а европейците никога не чакат последния момент - те стимулират по всевъзможни начини успешното ѝ изпълнение“, допълва се в писмото.

Даскалов подчертава, че „Син Карс“, въпреки че ще премине към холдингова структура, ще остане българска компания. Изнасянето на част от производството в Румъния не означава преместване на компанията като такава.

„Не намерихме подкрепа в България, но за сметка на това румънската държава ни предостави добри условия – получаването на земя за новия завод и възстановяване на 50% от направената от нас инвестиция. Новата румънска компания ще бъде собственост на българската „СИН КАРС Индъстри“ АД“, допълва той.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 17.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
bertram
преди 1 година
В писмо до акционерите на компанията и обществеността изпълнителният директор на производителя на електромобили Росен Даскалов посочва, че потенциални инвеститори, които са заявили желание да участват в увеличението на капитала на дружеството, са се сблъскали с вътрешни инвестиционни ограничения на различни нива, поради което не са закупили акции.https://youtu.be/G0btmcGFF4c
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още