IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Захарни заводи“ увеличава капитала на две свои дъщерни дружества

С непарични вноски групата обособява съответните производствени дейности

19:04 | 24.01.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Захарни заводи АД
Снимка: Захарни заводи АД

„Захарни заводи“ АД увеличава капитала на две свои дъщерни дружества с непарични вноски, за да обособи изцяло производствените дейности в портфейлите им.

Капиталът на „Захарни заводи трейд“ ЕАД е увеличен с активите, свързани с дейността по производството на захарни изделия, съобщават от групата чрез сайта x3news.com.

Капиталът на „РМЗ Горна Оряховица“ ЕООД също е увеличен с активите, свързани с предоставянето на ремонтно-механични услуги.

Дружеството посочва в съобщението си, че по този начин ще се завърши обособяването на производствените дейности, започнало през 2006 г. с отделянето на производството и търговията с бяла захар в дъщерното дружество „Захар“ ЕАД.

Компанията подчертава, че това обособяване дава по-голяма оперативна самостоятелност на дъщерните дружества и оптимизира производствената и търговската дейност.

„Захарни заводи трейд“ е създадено през 2015 г. То отговаря за дистрибуцията и логистиката на хранителния бизнес на групата.

„РМЗ Горна Оряховица“ проектира, произвежда и ремонтира машини и съоръжения, изработва различни метални конструкции и механично обработва детайли.

В отделни съобщения „Захарни заводи“ уведомява, че с падеж 29 януари ще бъдат осъществени последните лихвени и главични плащания по облигациите на дружеството.

Свързани компании:

Захарни Заводи АД Облигации(3Z9N)

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още