IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна търговията с акциите на „Елмарк Инвест“

Компанията се листва на пазар BEAM, за да повиши имиджа и доверието в групата и да се подготви за растеж, коментира основателят ѝ и изпълнителен директор

12:42 | 22.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ-София
Снимка: БФБ-София

Започна търговията с акциите на производителя на електрическо оборудване „Елмарк Инвест“, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството листна на пазар BEAM на БФБ-София съществуващата си емисия акции, без да търси ново финансиране от инвеститори.

Размерът на емисията на компанията е 4 555 000 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев, съобщават от борсата.

„Елмарк Инвест“ се листва на пазар BEAM с цел да повиши имиджа и доверието в групата, както и като подготовка за нов етап на растеж. Това предвижда разширяване на възможностите за финансиране, включително чрез увеличение на капитала през пазара“, коментира изпълнителният директор и основател на компанията Желез Желязков.

„Навлизаме в поредната предизвикателна година и компаниите, които стъпват на пазар BEAM, трябва да са амбициозни, отлично подготвени и с голям потенциал. Убедени сме, че „Елмарк Инвест“ има всички тези предпоставки за успех“, коментира Васил Големански, заместник-председател на съвета на директорите на БФБ.

Брандът „Елмарк“ е създаден през 2000 г., показва информация на сайта на компанията. Производствена дейност дружеството започва през 2004 г. През годините то е навлязло на пазарите в Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Унгария, Словения, Словакия. Компанията е открила през 2015 г. търговски и логистичен клон и тест център в Дубай.

През тази година компанията ще открие точки за продажби в Италия и Германия.

Свързани компании:

Елмарк Инвест ЕАД(ELM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 22.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още