IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Син Карс" е получило поръчки за 4 електромобила от серията L City

Три от тях са за потенциални дистрибутoри в Германия и Англия, а един - за компания, базирана в Русе

11:22 | 10.05.23 г.
Снимка: Син Карс Индъстри АД
Снимка: Син Карс Индъстри АД

Производителят на електромобили „Син Карс Индъстри“ АД е получил 4 поръчки за доставка на електромобил L City, за по 1 автомобил. Три от тях са за потенциални дистрибутoри в Германия и Англия.

Електромобил L City Koffer е доставен в западна Германия. Новият собственик е компания, която се занимава с дилърство на различни електромобили. Компанията е заявила интерес да стане официален дистрибутор на L City за Германия, за което започват и преговори, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

L City Koffer е доставен и в Мюнхен, на клиент, който извършва куриерска дейност под франчайзинг за голяма германска компания.

Същият модел ще бъде доставен на клиент в Обединеното кралство, който също проявява интерес да стане официален дистрибутор за Англия.

Електромобил L City Pickup ще бъде доставен на голямо производствено дружество (в автомобилната индустрия) за дейността му в гр. Русе.

Всички 4 електромобила ще бъдат доставени до края на настоящото полугодие. Реализираният приход от тези продажби ще бъде на обща стойност над 400 хил. лева, уточняват от компанията.

В последната година акциите на „Син Карс Индъстри“ поевтиняват с над 14%, а пазарната капитализация е малко под 14 млн. лева.

Дружеството не успя през миналата година да увеличи капитала си, за да набере средства за довършване на базата си в Русе и да започне изграждането на базата си в Румъния.

В тази връзка компанията започна преструктурирането си в холдингово дружество, така че още тази година да листне акциите си на борсата в Амстердам.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още