IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Браво Пропърти Фонд“ ще изплати междинен дивидент по 0,05 лева на акция за полугодието

Дружеството значително увеличава приходите и печалбата към края на юни заради преоценка на основния си актив

19:02 | 03.08.23 г.
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ – собственикът на офис сградата „Офис А“ в София, ще изплати шестмесечен дивидент на акционерите, след като отчете значителен ръст на приходите и печалбата за полугодието заради преоценка на основния си актив.

Решението за изплащането на междинния дивидент е взето на заседание на съвета на директорите на 28 юли, вижда се от документи на дружеството, публикувани чрез Бюлетин Investor.

Акционерите ще одобрят дивидента на извънредно общо събрание, което ще се проведе на 4 септември в София. На заседанието те ще приемат отчета на дружеството за първата половина на годината и докладът на ръководството за дейността.

Размерът на дивидента е 0,05 лева на акция, или общо 1,835 млн. лева.

Финансово представяне през полугодието

Приходите от дейността на „Браво Пропърти Фонд“ към края на юни нарастват до 6,335 млн. лева от 2,786 млн. лева към края на юни 2022 г., или малко над два пъти повече.

Приходите от наеми нарастват с почти 4% до 2,077 млн. лева за отчетния период от 2,002 млн. лева година по-рано. Други 4,252 млн. лева се формират от преоценка на инвестиционен имот при 710 млн. лева година по-рано.

Разходите на дружеството към края на юни са за малко над 1 млн. лева, като така се формира печалба в размер на 5,331 млн. лева за периода при 1,343 млн. лева година по-рано (почти 4 пъти повече на годишна база).

Дружеството е отдало почти 84% от офис сградата си, която се намира близо до магазина „Мосю Бриколаж“ на „Цариградско шосе“ в София. Компанията привлече като ключов наемател MBition GmbH, дъщерна компания на Mercedes-Benz, която нае 3700 кв.м. С опциите за разширения заетата от компанията площ може да достигне 4835 кв.м.

Към 30 юни 2023 г. „Браво Пропърти Фонд“ има сключени дългосрочни договори с шест наематели. Продължават преговорите с други потенциални наематели за запълване на незаетите площи.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 03.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още