IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма билдингс" ще строи жилища на терена на бившето производство на "Унифарм"

Комплексът ще е с около 45 хил. кв. м РЗП, а инвестицията се очаква да достигне 30 млн. евро без ДДС

15:26 | 07.08.23 г.
Снимка: Google Maps
Снимка: Google Maps

Жилищен комплекс, гаражи, търговски и обслужващи площи с обща РЗП от около 45 хил. кв.м ще се появи на мястото на производствената и складова база на „Унифарм“ в кв. „Дървеница“ в София.

Това става ясно от съобщение на „Софарма билдингс“ АДСИЦ, публикувано на сайта x3news.com.

Прогнозната стойност на инвестицията е 30 млн. евро без ДДС. Разходите ще бъдат финансирани чрез собствени парични средства и банково кредитиране, посочва се в съобщението.

Припомняме, че теренът с адрес бул. „Св. Климент Охридски“ №3, който се намира на ъгъла на бул. „Св. Климент Охридски“ и ул. „Трайко Станоев“, беше придобит от „Софарма билдингс“ с решение на общото събрание на акционерите преди няколко месеца.

Дружеството преди това увеличи капитала си, за да осъществи сделката със „Софарма“.

От „Софарма билдингс“ посочват, че ще сключи допълнително споразумение с „Телекомплект“ АД, на което ще възложи поръчка за извършване на цялостен инженеринг (проектиране и строителство, включително въвеждане в експлоатация и снабдяването с разрешение за ползване) за строеж на комплекса.

Срокът за изпълнение на цялостния инженеринг, в т.ч. въвеждане на строежа в експлоатация и снабдяването му с разрешение за ползване, е четири години и половина, считано от датата на влизането на допълнителното споразумение в сила.

Свързани компании:

Софарма билдингс АДСИЦ(SFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 07.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още