IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоснователят на "Телелинк БСГ" се оттегля от надзорния съвет на дружеството

Освобождаването му, заедно с Борис Немсич, ще бъде гласувано на извънредно общо събрание в края на ноември

17:05 | 13.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Съоснователят и основен акционер в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД Любомир Минчев се оттегля от надзорния съвет на дружеството.

На извънредно общо събрание на акционерите ще бъде гласувано освобождаването му от надзорния съвет заедно с Борис Немсич.

Заседанието е насрочено за 21 ноември 2023 г. в София. Документите са публикувани на сайта x3news.com.

На тяхно място се предлага в надзорния съвет да влязат Волфганг Фридрих Ебенер като независим член и Иво Евгениев Евгениев.

Мандатът на новите членове на надзорния съвет на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ се предвижда да е равен на остатъка от срока, за който са избрани останалите членове – 28 август 2027 г.

Акционерите ще гласуват и годишното брутно възнаграждение на новите членове на надзорния съвет на дружеството. Предвижда се то да е 30 хил. за всеки от тях, а гаранцията за управление е в размер на 3-месечното им брутно възнаграждение.

В последната година акциите на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ поевтиняват с 26%, а пазарната капитализация възлиза на 116,25 млн. лева.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 13.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още